Hall of Fame

Andrej Tasić

Alfa i Omega Vukova. Po mišljenju mnogih najbolji igrač američkog fudbala ikada u Srbiji. Momak koji je inicirao prva skupljanja, organizovao prve utakmice, podnosio papire za registraciju kluba, inicirao rad mladjih selekcija, bio aktivno uključen u sva dešavanja u klubu, kako na terenu, tako i van njega.

Nevidjen atleta sa neverovatnim osećajem za igru, Počeo je kao kvoterbek, kasnije prešao na poziciju krilnog hvatača, ali kada je god trebalo, pomagao je u odbrani i specijalnim timovima. Nebrojano puta ostavljao srce na terenu, igrao povredjen, bolestan, nedovoljno pripremljen, jer su mu Vukovi značili sve. Nekoliko puta je poneo titule MVP-ja srpske i regionalne lige.

Andrej je sportista i čovek bez ijedne mrlje u sportskoj karijeri i životu van terena, i najbolji primer svim mladim igračima koji žele da se bave američkim fudbalom u Srbiji. Bez Andreja, Vukovi bi teško opstali kao klub u svom početku i njegov entuzijazam i napor koji je uložio u stvaranje kluba nikada neće biti zaboravljeni.

Broj dresa: 18
Pozicija: Quarterback / Wide Receiver
Visina: 190 cm
Težina: 85 kg
Godište: 1981
Igračka karijera: 2002-2011
Nadimak: Tasa
Zanimanje: Diplomirani kondicioni trener

Pavle Tasić

Mladji brat Andreja Tasića, u klub je takodje došao na samom početku. Sa 16 godina je postao jedan od nosilaca igre u napadu i već tada su svi videli budućnost kluba u njemu.

Momak koji je posedovao savršene predispozicije za sport, verovatno najagilniji, najeksplozivniji i najbrži igrač američkog fudbala u Srbiji do sada. Neverovatno spretan i okretan, bio je opcija broj jedan u napadu Vukova nekoliko sezona. Mnogi se i danas prisećaju njegovih sjajnih hvatanja u finalu CEFL lige 2007. godine protiv Budimpešte (nezaboravan finiš i povratak Vukova u poslednjim sekundama)

Nažalost, zbog povrede, Pavle je prerano završio igračku karijeru sa samo 21 godinom.

 

Broj dresa: 3
Pozicija: Wide Receiver
Visina: 178 cm
Težina: 78 kg
Godište: 1987
Igračka karijera: 2003-2008
Nadimak: Paja
Zanimanje: Diplomirani pravnik

Miloš Todorović

Igrao je poziciju Lajnbekera i bio najbolji igrač u Srbiji na toj poziciji. Sa Vukovima je bio od samog početka. Kao LB odlično je čitao igru i zaustavljao svako trčanje, bio je veoma agresivan igrač i jak udarač što su protivnički igrači često osećali. Dugogodišnji kapiten odbrane Vukova.

Što je još važnije pravedan je čovek i veliki drug.

Sa velikom zaslugom se nalazi u našem Hall of Fame-u!

 

Broj dresa: 47
Pozicija: Linebacker
Visina: 188 cm
Težina: 105 kg
Godište: 1985
Igračka karijera: 2003-2010
Nadimak: Toša, Todor, El Capitano
Zanimanje: Apsolvent DIF-a

Ivan Ristić

Ovaj momak koji je rodjen 1983 godine je od samog početka igranja američkog fudbala kod nas. Jedan je od najboljih igrača, ako ne i najbolji, koji su igrali poziciju FS (Free Safety) u Srbiji.

Izuzetan sportista i atleta, ali pre svega izuzetan čovek, jedan je od zaslužnih što su Vukovi Beograd bili izuzetno uspešan klub u vreme kada je on igrao.

 

Broj dresa: 2
Pozicija: Free Safety
Visina: 192 cm
Težina: 95 kg
Godište: 1983
Igračka karijera: 2002-2010
Nadimak: Rista, Riči
Zanimanje: Diplomirani inžinjer elektrotehnike

Miloš Stanimirović

Miloš je takodje jedan od momaka koji je bio sa Vukovima od prvih okupljanja. Već na početku se istakao sjajnim osećajem za igru u odbrani, agresivnom igrom u duelu i obaranjima. Počeo je na poziciji defanzivnog enda (u paru sa Nikolom Ralencem), da bi kasnije presao na poziciju middle linebackera. Tokom karijere važio je za najboljeg obarača u ekipi i jednog od najbržih i najekplozivnijih linebackera u Srbiji.

Mnogi se i danas sećaju sjajne postave linebackera iz 2007. godine (Miloš Todorovic, Dušan Lalić, Aleksandar Anđelković, Miloš Stanimirović) koja je imala značajan doprinos u osvajanju titula prvaka Srbije i CEFL lige. Nažalost, zbog komplikovane i ozbiljne povrede kolena 2008. godine, Miloš nije imao priliku da se časno oprosti od dresa Vukova.

 

Broj dresa: 56
Pozicija: Linebacker
Visina: 186 cm
Težina: 96 kg
Godište: 1983
Igračka karijera: 2002-2008
Nadimak: Stane
Zanimanje: Diplomirani inžinjer elektrotehnike

Igor Nedeljković

Igrač koji je u klubu bio od 2003. godine. Odličan atleta koji je karijeru američkog fudbala počeo kao Wide Receiver (WR) i na toj poziciji je igrao za reprezentaciju Srbije, a 2007. godine prelazi na poziciju Cornerback-a (CB) koju je podjednako dobro igrao, da bi karijeru zavrsio na poziciji Linebacker-a (LB).

Bio je veliki igrač koji je uvek ostavljao srce na terenu i Vukovi će mu za to uvek biti zahvalni. Veliki igrač i još veći drug, u svakom smislu nedostaje nam u igračkim redovima.

Iako je prestao igračku karijeru, Igor se i dalje trudi da Vukovi budu još bolje organizovan klub kroz administrativne poslove.ao.

 

Broj dresa: 24
Pozicija: Linebacker
Visina: 182 cm
Težina: 92 kg
Godište: 1985
Igračka karijera: 2003-2011
Nadimak: Brzi
Zanimanje: Menadžer u banci

Nikola Ralenac

Sa Vukovima je bio od prvog okupljanja. Jedan od osnivača kluba,a u jednom periodu je bio i predsednik kluba u nameri da pomogne klubu i van terena.

Počeo je na poziciji Defanzivnog enda na kojoj je bio najdominantniji u Srbiji i svojevremeno je pozivan i u reprezentaciju Srbije. U karijeri je igrao i poziciju Fullbacka

Vazio je za igraca sa ogromnim srcem kome nista nije bilo tesko da uradi za klub, kako na terenu tako i van njega.

To srce ga je upravo i izdalo 4. februara 2010. godine.

Počivaj u miru Čika Stelte!

 

Broj dresa: 97 (povučen iz upotrebe)
Pozicija: Fullback / Defensive End
Visina: 185 cm
Težina: 95 kg
Godište: 1981
Igračka karijera: 2002-2008
Nadimak: Čika Stelt

Igor Hofman

Igor Hoffmann je bio prvi trener u istoriji Vukova. Ekipi se pridružio na samom početku, kada se oprobao kao igrač. Odigrao je nekoliko prijateljskih utakmica, ali je ubrzo,želeći da ekipa napeduje,izrazio želju da se bavi trenerskim poslom. Veliki entuzijasta, pionir američkog fudbala u Srbiji, uvek je govorio da “nije bitno koliko imamo dobre igrače, nego da svako zna šta radi na terenu i koji je njegov zadatak”.

Igor je uvek imao lucidne ideje i akcije koje je pokušavao da sprovede u napadu i odbrani Vukova, po čemu je bio prepoznatljiv. Tokom svoje trenerske karijere, uspešno je predvodio Vukove do finala svih takmičenja u kojima su učestvovali. Paralelno sa radom u Vukovima, bio je i selektor reprezentacije.

 

Glavni trener Vukova
2002-2006