Ovog vikenda na programu je peto kolo SportKlub Prve lige Srbije. Posle pauze prošlog vikenda zbog CEFL takmičenja u kojima su nastupali Divlji veprovi i Vukovi, prvoligaši se vraćaju na terene.

 

Najzanimljivije bi trebalo da bude u Beogradu gde se igra gradski derbi između Vukova i Plavih zmajeva. Posle trijumfa u Bukureštu, Vukovi nisu uspeli da se plasiraju u finale CEFL kupa. Bolji od njih na BASK stadionu bila je ekipa Bolzano Giants. Sada na istom terenu imaće priliku da se iskupe pred svojim navijačima. Vukovi u ligi imaju skor 3-1 i nalaze se na prvom mestu B divizije. Novi RB Džozef Ferguson igra odlično od svog nedavnog dolaska i on će biti glavno oružje QB Livaja Planta koji će igrati iako vuče nekoliko povreda. Odbrana Zmajeva moraće da obrati pažnju na risivere Nikolu Simovića i Miloša Kolibara.

 

Beogradski Plavi zmajevi dolaze u nešto boljem raspoloženju. Posle lošijeg starta ostvarili su pobede na dva vezana gostovanja – u Inđiji i u Jagodini gde je odigrana utakmica sezone. Od starta sezone napad Zmajeva igra odlično, QB Džordž Bouven ga odlično predvodi uz veliku pomoć RB Ivana Pleve, WR Ognjena Mitrovića i WR Alekse Stanića. Zmajevi imaju skor 2-2 i pozicionirali su se za 2. mesto A divizije koje vodi u polufinale.

 

Utakmica se igra u subotu od 13 časova na BASK stadionu u Beogradu.