Wild Boarsi su sa gostovanja u Beogradu poneli nazad u Kragujevac prve poene, pošto su iz derbi susreta sa SBB Vukovima izašli kao pobednici, i to nakon preokreta u poslednjoj četvrtini.

Naime, prvo poluvreme utakmice proteklo je bez pogodataka, da bi nakon odmora prvi u vođstvo došli domaćini. Pas Stefanovića, dug 25 jardi, završio je u rukama Todorovića u end-zoni, ali ih je nespušne konverzija 2 ostavila na prednosti 6 : 0. Držali su se Vukovi praktično do pred kraj meča, ali ih je jedna greška koštala pobede i praktično sigurnog plasmana u polufinala.

Prilikom pantovanja u četvrtom pokušaja napada, izveden je loš snep, lopta je prebacila pantera i tako pala u ruke Veprovima koji su dobrom reakcijom uspeli da poentiraju, a nakon uspešnog pretvaranja za 2 poena i preokrenu rezultat i dođu do važne pobede koja ih „drži u životu” i daje šansu za plasman u plej-of.

Rezultat

Team 1 2 3 4 FT
SBB Vukovi 0 0 6 0 6
Wild Boars 0 0 0 8 8

Pobednici ovog vikenda će igrati jedan protiv drugog u 4. kolu. Kragujevčani će kroz dve nedelje odmeriti snage s Piratima, dok Vukove očekuje teško gostovanje u Jagodini i poslednja utakmica u ligaškom delu prvenstva. Slobodni će biti Požarevljani.