Meridian Indiansi, branioci šampionskog pehara u kategoriji momaka do 17 godina, treći vikend zaredom izlaze na teren. Posle dve pobede protiv vršnjaka iz ekipa Panthers i Black Hornets, Inđijci ovog puta dočekuju Wild Boarse koji su do sada zabeležili polovičan učinak – pobedu nad Panterima i poraz od Vukova.

U drugom duelu, Black Hornetsi će odigrati svoj treći ovosezonski meč u kojem će pokušati da preko Vukova dođu do prvog trijumfa. Međutim, kako su ranije isticali u ovom klubu, njima glavni cilj nije potera za pobedama, već razvoj mladih igrača, nove generacije koja treba da predstavlja budućnost sporta.

To je za naš sajt potvrdio i Ilija Stojanović, defanzivni koordinator ekipe iz Jagodine, koji je naglasio da su, uprkos tome što su oba puta doživeli poraz u dosadašnjem toku takmičenja, izvukli dosta pozitivnih lekcija.

– Generacijski smo najmlađi tim, s najmanje iskusnim igračima. I pored svega toga, bilo je dosta dobrih i zrelih poteza. Disciplina na terenu je nešto na čemu treba da radimo u narednom periodu, kao i podizanje nivoa znanja o samom fudbalu – kazao je Stojanović, a o očekivanjima daljeg toka, rekao je:

– Predstoje nam još dve utakmice do kraja prvenstva, gde postoje šanse da se u slučaju obe pobede okitimo srebrnim ili bronzanim odličjem, ali bez obzira na to, svu energiju preusmeravamo na razvoj samih igrača koji su budućnost ovog sporta – zaključio je on.

Stršljeni će protiv SBB Vukova odmeriti snage u subotu, 1. jula, od 17.30 časova, na terenu FK Morava u Kočinom selu nadomak Jagodine. Dan kasnije, u Inđiji će se sastati Indiansi i Wild Boarsi, a taj meč zakazan je za 18.00 časova na terenu SC Leje u Inđiji.

U ovom kolu slobodna je ekipa Panthers iz Pančeva.