Black Hornetsi iz Jagodine tesno su izgubili u Beogradu od SBB Vukova sa 42 : 41 i sa učinkom od dve pobede i dva poraza osvojili su 2. mesto u ovogodišnjem takmičenju pionira.

„Rezultatska klackalica” viđena je od samog početka susreta, a pitanje pobednika rešeno je u finišu meča.

Držali su Jagodinci prednost tek jednog ekstra-poena sve do kraja treće deonice, ali je uspešno pretvaranje za 2 poena beogradske ekipe izjednačilo rezultat na 34 : 34 i time povećalo neizvesnost u ishod meča. U nedostatku prvog kvoterbeka Stefana Mihajlovića, Mihajlo Marković, inače raning-bek u redovima Stršljena, naročito se istakao postigavši pet tačdauna trčanjem, dok su se u redovima beogradske ekipe isticali Nikola Treskanica, Stefan Aćimić i Nikola Nikolić koji su tačdaunom i potom uspešnim pretvaranjem za 2 poena zaustavili „klackalicu” na 42 : 41 u korist svog tima.

Stefan Milutinović, glavni trener Black Hornetsa, čestitao je ekipi SBB Vukova koja je, prema njegovom mišljenju, na kraju uspela da dobije trku s vremenom.

– Protivnik je dobio borbu sa vremenom, bila je tesna igra. Čestitke protivniku, odigrali su odličan meč, iskoristili naš manjak glavnog kvoterbeka Stefana Mihajlovića koji je odsutan zbog bolesti – kratko je izjavio Stefan Milutinović.

Na 3. mestu ovogodišnje Pionirske lige Srbije (U15) našli su se Divlji veprovi iz Kragujevca, četvrto mesto pripalo je ekipi Royal Crowns, a na 5. poziciji SBB Vukovi.

Zanimljivo je da su čak tri od pet timova ostvarila jednak učinak (skor 2–2), ali su pobede jagodinske ekipe u duelima protiv Kragujevčana i Kraljevčana definisale konačni poredak, koji izgleda ovako:

  1. Meridian Indians | 3–1
  2. Black Hornets | 2–2
  3. Wild Boars | 2–2
  4. Royal Crowns | 2–2
  5. SBB Vukovi | 1–3