Ove subote završava se redovni deo sezone u Sport Klub Centralnoevropskoj ligi američkog fudbala (SK CEFL). Poslednja utakmica Istočne konferencije Šampionata promovisaće učesnika SK CEFL Boula XIII, a SK CEFL Kup će dobiti svog drugog finalistu. Prvoplasirani tim Zapadne konferencije Šampionata već je poznat.

 

Takmičarski dan se otvara u Moskvi, a Kragujevački Vajld Borsi iščekivaće vesti sa ove utakmice. Tamo će domaći tim, Patriotsi, ugostiti Istanbul Koč Remse u poslednjoj utakmici Istočne konferencije. Rezultat ove utakmice odrediće drugog učesnika finala SK CEFL Šampionata.

 

Vajld Borsi su odigrali utakmice protiv oba rivala, izgubivši od Remsa na gostovanju sa 6, i pobedivši Patriotse na svom terenu sa 14 poena razlike. Zbog toga Kragujevčane u drugo uzastopno finale vodi samo pobeda Patriotsa i to poen razlikom manjom od 22 poena. Veća poen razlika vodi Moskovljane u CEFL Boul XIII, a Remsima odgovara bilo kakva pobeda.

 

U Zapadnoj konferenciji, Svarko Rejdersi već su zauzeli prvu poziciju, sigurnim trijumfima nad oba protivnika. U poslednjem kolu ove konferencije, Vroclav Pantersi odmeriće snage sa Prag Blek Pantersima u utakmici odluke za drugo mesto.

 

U drugom takmičenju pod CEFL patronatom, SK CEFL Kupu, beogradski SBB Vukovi dočekaće turski tim Sakarija Tatankalari. Ova, druga polufinalna utakmica Kupa, igraće se na stadionu BASK, u subotu, sa početkom u 16:30 sati. Pobednik ove utakmice sastaće se u finalu sa poljskim Gdinja Sihoksima, koji su ranije savladali Budimpešta Kaubelse u prvom polufinalu.

 

SBB Vukovi imaju bogatu istoriju u takmičenjima CEFL, čiji su članovi od njegovog osnivanja i jedini su takav klub. U najjačoj ligi u organizaciji CEFL, tokom prethodnih 12 godina osvojili su 6 titula prvaka, a ove sezone takmiče se u CEFL Kupu. Iako je do kraja domaćeg prvenstva ostalo još nekoliko kola, već sada je poznato da su SBB Vukovi sigurni učesnici doigravanja, sa skorom pobeda i poraza od 3-1. Inostrana pojačanja, koja će biti neophodan sastojak na putu ka finalu, su kvoterbek Kari Verčer i defanzivni bek Džošua Hartigan.

 

Njihovi protivnici, tim Sakarija Tatankalari, postali su novi član CEFL porodice ove godine. Kao prošlogodišnjim vicešampionima Turske, ove sezone u tamošnjoj ligi ne cvetaju im ruže, jer imaju skor 3-3. Zato će u Beogradu svim silama pokušati da vrate svoju kompoziciju na pravi kolosek, pa se očekuje borbena utakmica. Ulogu kvoterbeka poverili su domaćem igaču, Bilgunu Altakujagu, a odbranu su ojačali Amerikancem, Deandre Holom.

 

Sport Klub je obezbedio direktan prenos ove utakmice, za sve države u kojima emituje svoj program.