U najefikasnijem finalu u istoriji američkog fudbala u Srbiji, Veprovi su savladali beogradske SBB Vukove sa 60:55 i deveti put u istoriji, a četvrti put uzastopno postali su šampioni države.

MVP finala je Nik Lasejn, koji je pet puta istrčao za TD.

Ekipa Vukova za ovu utakmicu aktivirala je povređenog QB Livaja Planta, a van protokola ostao je RB Džo Berdžeron.

SBB Vukovi iznenadili su Veprove onside kick-om iz prve akcije i došli do lopte. Marširali su do end zone, a TD je postigao RB Džozef Ferguson. Vukovi su probali konverziju za dva poena, ali nisu uspeli (6:0).

Wild Boars su odmah reagovali. Posle nekoliko screen akcija došli su na tri jarde od end zone, a drive je finiširao RB Nik Lasejn. Petar Goić je pogodio PAT za 7:6. Beograđani nisu uspeli da organizuju dobar napad u sledećem posedu. Veprovi su preuzeli loptu, a QB Džejk Sison je pobegao odbrani Vukova za celih 70 jardi. Posle lošeg snepa Goić nije realizovao PAT (13:6).

Odmah posle preuzimanja lopte, Vukovi su izjednačili rezultat. RB Ferguson je ponovo pobegao odbrani Kragujevca, ovaj put za celih 80 jardi. U tim momentima u sastavu Vukova nije se osećalo odsustvo Berdžerona. Željko Stegnjaja je pogodio PAT i postavio rezultat 13:13.

Veprovi su ponovo krenuli sa svoje polovine. Kombinacijom pasova i trčanja Sisona i Lasejna, ponovo su došli do end zone kada je eksplozivni Lasejn za 17 jardi završio napad (19:13). Tek tada završena je prva četvrtina.

Eksplozija poena nastavljena je u drugoj četvrtini. Sison je pronašao tajtenda Stefana Đurića, koji je preskočio jednog defanzivca Vukova i onda došao do end zone posle 32 jarde. Goić je pogodio za 26:13.

Džozef Ferguson nastavio je sa odličnom igrom. Strpljivo je čekao da ofanzivna linija napravi rupe u odbrani Veprova i pritom je produžavao trčanja odličnim fintama. Jednim takvim kombinovanim trčanjem ponovo je postigao poene, kada je za 47 jardi došao do end zone. Stegnjaja je opet bio siguran (26:20).

Tada na scenu stupa QB Džejk Sison sa dva dugačka pasa, prvo je pronašao Goića za 52 jarde, a potom i mladog Miloša Petrovića za 48 i povećao je prednost domaćina na 40:20. Do kraja poluvremena, Livaj Plant je uz pomoć Veprova koji su napravili veliki prekršaj uspeo da smanji vođstvo Veprova pasom za Miloša Kolibara. Na odmor se otišlo rezultatom 40:27.

Na početku drugog poluvremena Vukovi su dobro započeli napad, Nikola Simović uhvatio je dugačak pas i ušao u crvenu zonu. Ipak, odbrana Veprova izvrsno je reagovala, zaustavila četiri vezane akcije Vukova i preuzela loptu. Sison je orkestrirao novi napad Veprova odličnim dodavanjima za Stefana Borkovića i Filipa Nedeljkovića, a vođstvo Kragujevca povećao je Lasejn (46:27).

Posle prekida zbog nevremena utakmica je nastavljena. Vukovi su nastavili svoj drive i došli do TD preko Nikole Simovića, a Stegnjaja je dodao PAT za 46:34. Potom je Slavoljub Dukovski presekao pas i vratio Vukovima loptu, koji su posle dva prekršaja Veprova došli do crvene zone, a sam Dukovski je postigao TD trčanjem i smanjio rezultat na 46:41.

Šampioni su u tom momentu reagovali šampionski. Prvo je Sison pobegao odbrani i preneo loptu na polovinu Vukova, a potom je Lasejn završio drive novim izvrsnim trčanjem. Petar Goić je bio siguran za 53:41. Plant je vratio Vukove još jednom u igru novim dugim trčanjem (53:48). Nik Lasejn je potom učinio isto to za ekipu Veprova (60:48), a do kraja meča Nikola Simović uspeo je samo da umanji zaostatak (60:55).