Kup takmičenje Sport Klub Centralnoevropske lige američkog fudbala (SK CEFL) dostići će kulminaciju u nedelju, 10. juna, utakmicom finala. Beogradski SBB Vukovi ugostiće ekipu Gdinja Sihoksa na stadionu BASK-a, sa početkom u 17 sati.

Sport Klub CEFL Kup je ove sezone transformisan u pravo nokaut takmičenje sa članovima visokog ranga. Zbog velike distance između klubova, kup sistem bio je dobrodošla novost. Jedan od stubova SK CEFL organizacije, Beograd SBB Vukovi i šampioni Mađarske, Budimpešta Kaubelsi, poznata su imena. U polufinalu kupa, pridružila su im se dva tima iz evropskog vrha, vicešapioni Poljske, Gdinja Sihoksi i Turkse, Sakarija Tatankalari. Fanovi SK CEFL na taj način stekli su priliku da upoznaju i ova dva tima, sa kojima se sreću prvi put.

U polufinalnoj utakmici, SBB Vukovi su ugostili Sakarija Tatankalari, a fanovi su imali prilike da je gledaju na Sport Klub televiziji. Turski tim je poentirao u svakoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno. Furioznim tempom, SBB Vukovi su dominirali nad protivnikom. Američki kvoterbek Beograđana, Kari Verčer, poentirao je čak 6 puta, i to 4 puta pasom i 2 puta trčanjem. Njegov saigrač, Nikola Simović, odigrao je utakmicu karijere uhvativši 4 lopte za tačdaun.

U drugoj utakmici polufinala, Sihoksi su ugostili Kaubelse, a timovi su se smenjivali u vođstvu. Na kraju, Poljaci su postigli tačdaun više, što ih je i dovelo u Beograd na finale. Sve njihove poene na utakmici postigla su samo tri igrača. Vođa napada, Džozef Bredli dva puta je poentirao preko Pavela Henica, dok je Jana Domagala doprineo sa svoja dva istrčana tačdauna.

Počeci Sport Klub CEFL Kupa sežu pet godina unazad, ali je pravi zamah takmičenje dobilo prošle godine. Tada je sedam timova igralo u dve konferencije po kombinovanom sistemu. Takmičenje je imalo razvojni karakter i bilo je rezervisano za timove iz regiona zapadnog Balkana.

U trinaest sezona postojanja Sport Klub Centralnoevropske lige američkog fudbala, SBB Vukovi su neprikosnoveni sa 6 titula u ligačkom takmičenju. Beograđanima je ovo prva sezona učestvovanja u SK CEFL Kupu. Fanovi će imati priliku da isprate da li će SBB Vukovi ostati jedini neporaženi tim u SK CEFL Kupu na kanalu Sport Klub 5.